GearBest

GearBest

Skilhunt H02 teszt

2017. február 05. - Stummer Tamás

 

 


Tulajdonságok:
LED: Cree XM-L2
Fényáram: 820 ANSI lumen
Fényerősség: 3210 candela
Fej befoglaló méretei kapcsoló nélkül: 25,1x25,2 mm
Markolat átmérője: 22,4mm
Hossz: 110,3 mm
Súly(akkuk nélkül): 58 gramm

 

Előnyök:
- 60°-os TIR opitka
- mágneses talp (kivehető)
- egy gombnyomással hozzáférhető a moonlight és a turbó mód is
- fényvisszaverő a fejpánt hátsó részén

 

Hátrányok:
- kicsit lehetne erősebb a talpban a mágnes

 

Csomagolás:
A lámpa egy figyelemfelkeltő sárga fekete dobozban érkezik, melyben a lámpa egy ablakon keresztül kibontás nélkül is látható.

A dobozban egy műanyag tálcában középen van a lámpa, ez a doboz ablakán többé-kevésbé látható is, a két oldalt pedig el van rejtve a kiegészítők. Kiegészítőnek kapunk két szilikon O gyűrűt, valamint egy kisebb méretű O gyűrűt, ami a mágnes helyére rakható. Kapunk még csíptetőt, jó minőségű csuklópántot, fejpántot, használati utasítást, és egy összeszerelési utasítást a fejpánthoz, aminek a hátulján egy kis Skilhunt-os marketinganyagot találunk.A fejpántról kicsit bővebben is írnék, mert ez egy fejlámpánál elég fontos kiegészítő.A fejpánt két darabban érkezik. Van maga a gumis pánt, és van egy gumiágy, amibe a lámpát tudjuk bepattintani. A fejpánt a fej közepén is végigfut, így futás, vagy kerékpározás közben sem csúszik el a lámpa. A gumiágy kellően szorosan tart, de nem túl erősen. Szerencsére a lámpa súlypontja a hossztengelyének a közelébe esik, és nincs olyan kilógó elem, ami miatt mozgás közben lefordulna a lámpa, de ez inkább a lámpa kialakításának az előnye, és nem a fejpánté.
Ami még nagyon tetszik az az 55x25mm-es fényvisszaverő csík a fejpánt hátulján.

 

 

Host:
A lámpa fejének 25,1x25,2 mm a befoglaló mérete. Az egyik oldalon egy 60°-os TIR optika van, mely homogén szórt fényt ad. A lencse alatt pedig egy Cree XM-L2 LED van. pontos bin-t sajnos nem tudok mondani, de van neutral, és hidegfehér verzió is.A másik oldalon pedig a kapcsoló van, mely 2mm-re lóg ki a lámpa síkjából.A kapcsoló elhelyezéséből látszik, hogy kicsit a jobbkezesek vannak előnyben, mert a fejpántban nekik esik kézre jobban a lámpa, de szerencsére megfordítható a gumiágyban, viszont ilyenkor alulra kerül a kapcsoló.
A lámpa nyakán van két hűtőborda is.A fej és a markolat egy eloxált trapézmenettel csatlakozik egymáshoz.A markolaton van kialakítva a csiptető helye. Mivel a csiptető süllyesztett kialakítású, így felnyúlik a fej feléig, ezért azt ilyenkor nem lehet letekerni, hanem a tailcapet kell levenni akkucserénél.A markolat recézése közepes durvaságú, de a hossz- és keresztirányú bemarások és beszúrások miatt sokkal jobb fogása van, ráadásul egy kis tömegű lámpáról van szó, így ez több mint elég.A tailcap ugyan olyan eloxált trapéz alakú menettel kapcsolódik, mint a lámpa feje, sőt akár még fel is cserélhető a kettő, de ilyenkor az eltérő hosszúságú menetek miatt lockolt állapotban marad a lámpa, és nem lehet bekapcsolni. A tailcap vége sík, így a lámpa megáll gyertyaként, valamint a mágnessel stabilan áll sík fémtárgyakon.A mágnes kicsit gyenébb, mint a Sunwayman C22C mágnese. Ez főleg abban nyilvánul meg, hogy bár a lámpa elbírja a saját súlyát, de kicsivel nagyobb, vagy vastagabb fémfelület kell neki, így például a hűtőhöz, kempingszékhez, kerékpár féktárcsához megfelelően rögzül, de a kisebb fémfelületekhez, mint például az alumínium bakos kerékpár féktárcsa már csak bizonyos pontokon, és ott sem túl stabilan rögzül. A mágnes kivehető, és a mellékelt O gyűrűvel kipótolható a helye.A tailcapen oldalán találjuk a bemarásokat a zsinórfuratnak.

A lámpa működik védett és védelem nélküli 18650-es akkukkal is.

Méret összehasonlítás más lámpákkal:

Sony VTC4, Manker T01, Nitenumen NE01, Skilhunt H02, Sunwayman C22C, Convoy S2, zanflare F1

 

User interface:
A lámpát rövid gombnyomással tudjuk bekapcsolni, és ilyenkor a memorizált móddal kezd, majd újabb rövid gombnyomásokkal tudunk a négy fényerőfokozat között váltani. Ilyenkor a lámpa körbejár a módok között. Ha ki szeretnénk kapcsolni, akkor hosszan kell megnyomni.
Van lehetőség kikapcsolt állapotból rögtön alacsony módba lépni, ilyenkor hosszan kell megnyomni a gombot, vagy szintén kikapcsolt állapotból elérhető a turbó mód is, ilyenkor viszont két gyors gombnyomás szükséges kikapcsolt állapotban.
Van rejtett stroboszkóp is, de ez csak bekapcsolt állapotból két gyors gombnyomással érhető el.
Használati utasítás.


Fénye:
A lámpa fénye neutral, de a megszokott neutralnál kicsit fehérebb. Nekem nagyon kellemes meglepetés volt, amikor megláttam először.
A fény eloszlása nem homogén, mint az aszférikus lencsével szerelt lámpák esetében, inkább úgy írnám le, hogy a megvilágított terület közepén homogén szórt fényt kapunk, ami a széle felé haladva fokozatosan halványodik. Ez szerintem sokkal jobb a szemnek, mint az aszférikus lámpák által produkált teljesen homogén fény, mert ott a megvilágított terület szélén éles határ van a fényes és sötét terület között, és ez nagyon zavaró tud lenni.
Fényerő táblázat:

Összehasonlítva pár lámpával:


Összegzés:
A H02 tudja mindazt a funkciót, ami szükséges egy jó fejlámpába, mint például a 18650-es akku, szórt fény, ergonomikus kialakítás, és még pár dolog, ugyanakkor ezt jó áron kínálja. Tudom van olcsóbb fejlámpa, de azok használata nehézkesebb, több kompromisszummal jár, valamint a fejlámpa egy eszköz, amitől azt várjuk el, hogy használat közben ne jusson az eszünkbe, mert ha az eszközön gondolkozunk, akkor azt valószínűleg valamilyen zavaró tulajdonsága, vagy valamilyen hiányossága miatt tesszük, és ez a lámpa egy igazi eszköz ebben a tekintetben. 


További képek.
Link a lámpához.

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr3812175410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása