GearBest

GearBest

utorch UT02 teszt

2017. március 18. - Stummer Tamás

 

 

Tulajdonságok:
LED: Cree XHP 35 1A (6500K)
Fényáram: 1300 lumen
Fényerősség: 124000 candela
Fej átmérője: 59 mm
Markolat átmérője: 35 mm
Hossz: 150 mm
Súly(akku nélkül): 301 gramm


Előnyök:
- Beépített töltő (1,81A)
- Jól kezeli a hőt
- 26650-es akku
- Igényes kidolgozás


Hátrányok:
- Ferde felületekről elgurul
- A 18650-eshez való hézagoló lehetne komolyabb, de a feladatát így is ellátja


Csomagolás:
A lámpa egy közepes méretű kartondobozban érkezik, melyből egy belső doboz húzható ki.A doboz habszivaccsal rendesen ki van bélelve, így a lámpa mindenképp biztonságban fog megérkezni.Kiegészítőnek egy csuklópántot, egy tartalék O gyűrűt, egy micro USB kábelt, és egy hézagolót kapunk, melynek segítségével 26650-es akku helyett 18650-essel is használhatjuk a lámpát.
A toldó nem a legelegánsabb, bár a feladatát 100%-ban ellátja, de egy ilyen lámpához akár még a Convoy L2 gyári hézagolója is jobban illene.


Host:
A lámpa fején egy alumínium bezel van, ami mögött egy lila árnyalatú AR réteggel bevont lencse van. A lencse alatt egy viszonylag mély SMO reflektor van, és a reflektor alján találjuk tökéletesen középpontban a Cree XHP35 LED-et.A bezelen egy utorch feliratot találunk. Ez a legfeltűnőbb jelölés a lámpán.Maga a fej elég masszív, nagy hűtőbordákkal, ami jót tesz a hőleadásnak.A hűtőbordák folytonosságát a kapcsoló és a töltéscsatlakozó szakítja meg.A kapcsoló fekete műanyag, a leszorító gyűrű alumínium, és a vízmentességet pedig egy szilikon tömítés biztosítja.A kapcsoló alatt egy állapotjelző LED is helyet kapott.
A micro USB töltőcsatlakozó megoldása igen jól el lett találva, és a gumiborítás kapott egy alsó peremet is. A borítás ennek ellenére könnyen ki- és bepattintható, és a lámpa síkjából sem áll ki.A fej a markolathoz egy eloxált, de száraz trapézmenettel csatlakozik. A lámpa itt is lockolható, de a finomabb használat érdekében érdemes megkenni a menetet szilikonzsírral.A markolat egy közepes érdességű recézést kapott, amit 90°-os elrendezésben hosszirányú bordák tesznek még hatékonyabbá. A recézés egyébként nagyon hasonló, mint a Convoy L2-é.A tailcap ugyan olyan eloxált trapézmenettel kapcsolódik a markolathoz, mint a fej, de ez már gyárilag zsírozva van, így lockolni és akkut cserélni is itt érdemes.A tailcap és a driver is dupla aranyozott rugót kapott, ami a 26650-esek fixen tartásában segítene, valamint a dupla rugónak az ellenállása is jóval kisebb. ennek ellenére az 5200mAh-es 26650-es KeepPower akkunak van egy kis játéka oldalirányban, de a kontakt nem szakad meg erős ütés hatására sem.A tailcap is kapott egy enyhe recézést, egy zsinórfuratot, valamint a végén egy szolid UT02 típusjelzést is, de ez utóbbi a tailcap síkja alatt van, így a lámpa stabilan áll gyertyaként.Sajnos sem a tailcapen sem a fejen nincs durvább recézés, bemarás, és semmi egyéb olyan dolog, ami meggátolná a lámpát a ferde felületekről történő legurulástól.
Összehasonlítva más lámpákkal: (Sony VTC4, Sunwayman C22C, Convoy S2, Shadow JM35, Lumintop EDC25, Olight M23, utorch UT02)A lámpa nagyon jól kezeli a hőt, mert 25C°-ról 39C°-ra melegedett turbó fokozaton egy óra alatt, és közben még direkt légmozgás sem érte.
A lámpa nagyon masszív érzést kelt egy 26650-es akkuval, és egy 5200mAh-es akkuval az üzemidő sem rosszú

 

User interface:
Rövid gombnyomásra mindig alacsony fokozaton kezd. Innen lehet feljebb lépni egy újabb rövid gombnyomással, és a végén a turbó fokozatról alacsony fokozatra lép vissza. Kikapcsolni hasszú gombnyomással lehet, és ilyenkor az alacsony fokozat kivételével eltárolja az utoljára használt fokozatot, és bekapcsoláskor hosszú gombnyomásra azzal indít.
Van stroboszkóp és SOS is, ami be- és kikapcsolt állapotból dupla gombnyomással érhető el.
Stroboszkóp módból rövid gombnyomással kilépve a lámpa kikapcsol, és csak a kapcsoló alatti LED fokozatosan világosodva és elhalványodva helyzetjelzőként világít.

A kapcsoló alatti LED pirosan világít, ha alacsony az akkufeszültség. Töltés során szintén pirosan, majd a töltést befejezve kéken világít a kapcsoló alatti LED. Tölteni egyébként 1,8A-al lehet. Az 1,8A jó a 26650-es akkuknak, de nem minden 18650-es szereti, így előbbiekhez 2A-es, utóbbiakhoz pedig csak 1A-es hálózati adaptert javaslok.
Használati utasítás.

 


Fénye:
A lámpa fénye hidegfehér 6500K-s színhőmérséklettel. Gyári adat alapján 15 100 300 650 és 1300 lumen fényárammal, valamint 124000 candela maximális fényerővel rendelkezik.
Saját mérés:Képek a lámpa fényéről:Összehasonlítás más lámpákkal:

 

Összegzés:
Az UT02 egy kompakt méretű thrower. Az új irányzatnak megfelelően megkapta a Cree XHP35 LED-et, ezenfelül kapott egy 2A-es beépített töltőt is, ami a 26650-es, és 18650-es akkukhoz is tökéletes, csaka megfelelő adaptert kell hozzá használni.
Főleg azoknak ajánlom, akik egy közepes méretű lámpát hajlandóak magukkal vinni, és ezért cserébe viszonylag nagy fényerősséget, és hosszú üzemidőt kapnak, Ráadásul a turbó fokozat nem is igazán turbó, hanem maximum, mert huzamosabb ideig is használható, és bár melegszik, de nem forrósodik.

További képek.
Link a lámpához. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr2012322061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása