GearBest

GearBest

Tevise T801, avagy a szegény ember Rolexe

2018. január 18. - Stummer Tamás

 

Tulajdonságok:
Szerkezet: Automata
Korona nélküli átmérő: 42,8mm
Magasság: 15.4mm
Szíj szélesség: 16-20mm
Tömeg: 137 gramm
Vízállóság: 3bar

 

Link az órához.

 

Előnyök:
- Alacsony ár
- 40 óra járástartalék
-4,8 másodperc késés/nap
- 3bar vízállóság
- Acél szíj
- Automata szerkezet

 

Hátrányok:
- A tok anyaga valószínűleg nem acél
- A kidolgozás minősége nem a legjobb

 

Csomagolás:
Az óra egy fekete, ”pattanósan” záródó dobozban, párnával és bilétával együtt érkezett. A doboz kellemes meglepetés volt, főleg ebben az ársávban.

 

Kialakítás:
Az óra alapvetően egy Rolex Submariner homage, azaz annak stílusjegyeit erősen hordozza, de saját nevét viseli. Az anyag megjelölésnél stainless steel van a tok és a szíj anyagának is feltüntetve, és utóbbi biztosan az is, a tok viszont nekem gyanús, hogy krómozott spiáter.
Az óra 42.8mm átmérőjű korona nélkül, azaz közepes méret, ami a legtöbb méretű csuklón jól mutat.
A számlapra egy nagyítóval ellátott ásványi üvegen keresztül tekinthetünk be.Az óra többféle számlappal is forgalomba kerül. Nálam a fekete van, amin a számlap szürke, és csak a lünetta betét fekete. A számlap a Rolex Submarinerhez hasonló indexeket kapott, valamint a mutató készlet is erősen hasonlít.
Az indexek és a mutatók, valamint a lünetta gyöngy is foszforeszkál sötétben.

A foszforeszkáló anyagban semmi extra nincs, de nem is rosszabb a többinél, a Casio AMW-706, vagy a Swiss Military Hanowa órámmal van egy szinten. KB 10 perc után még pislákolnak, de sokkal többet nem szabad várni tőlük.
A szíj esetében is több variáns van. Én az acélt rendeltem, mert ez volt a legolcsóbb, és bőr szíjat veszek majd hozzá, de ha a kényelem a legfontosabb, akkor a zulu szíjat ajánlom, mert lágy, és nyáron is viselhető, valamint könnyű is.
Pár szó a fém szíjról: rozsdamentes lemezből van hajtogatva, tehát nem tömör szemes, ugyanakkor ennyi pénzért ez nem róható fel az órának. A szíj 20mm széles a tokfüleknél, és 16mm a csatnál. A szélső szemek szálcsiszoltak, még a középsők tükrösre polírozottak.A hátlap egy üveg ablakot kapott, amin keresztül a szerkezet láthatóvá válik.Az óra egy kínai Tongji automata szerkezetet kapott. Ennek a szerkezettípusnak az a lényege, hogy egy spirálrugó tárolja azt az energiát, amit az óra a rotor segítségével a kar mozgásából nyer. A hordással történő felhúzás helyett koronáról is húzható, bár az a korona védő miatt kissé nehézkesen hozzáférhető. A szerkezet nálam 40 óra járástartalékot produkált, bár ehhez hozzá tartozik az is, hogy ehhez koronáról húztam, mert nálam a napi hordás az sosem húzza fel maximálisan az óráimat. A hozzám került óra -4.8 másodperc eltérést produkál egy nap alatt, ami ebben az ársávban teljesen rendben van. 

Aki nem látott még mechanikus órát, annak biztosan fel fog tűnni a másodpercmutató ”folyamatos” mozgása, pontosabban az, hogy a kvarc órákkal ellentétben itt nem egyet, hanem ötöt üt másodpercenként.

 

Összegzés:
A kidolgozása lehetne szebb, és valószínűleg a tok anyaga nem acél, de ezen felül kapunk 40 óra járástartalékot, 3 bar vízállóságot, és egy univerzális (submariner) designt, valamint egy 
Az óra nincs egy szinten egy drágább órával, (bár néhol igen lád foszforeszkálás), de összességében nem csalódtam az órában, mert az árához képest teljesen rendben van, ráadásul a hozzám került példány meglepően pontosan jár.
Azt még muszáj megjegyeznem, hogy bár az óra erősen másolja a Rolex Submarinert, de az apróságok mellett egy fontos dologban eltér attól, és ez pedig a logó. Az óra nem akar hamis Rolex lenni, és ezt a Tevise logóval vállalja is, ettől függetlenül egy olyan órát másol, melynek designja kiállta az idő próbáját, és mára már nagyon sokan másolják. 

 

További képek.
Link az órához, ahol a TEVISE8005 kuponnal csak 15,99$ az ára!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr413585947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkm.furdancs 2018.03.04. 08:39:52

Február elsején rendeltem egy lézervágót európai raktárból. Semmilyen visszajelzés nem érkezett, csak most, hogy az "Európában tapasztalt rossz idő miatt" még fel sem rakták a hajóra. Határozottan óva intek mindenkit ettől a cégtől.

Stummer Tamás 2018.03.04. 08:47:01

Sajnálom, hogy ez történt veled, de ettől még nem kell lehúzni a boltot, mert február 10-től 25-ig Kínában ünnep volt, azaz senki sem dolgozott, így ha esetleg a rendelésed feldolgozása nem történt meg február 5-6-ig, akkor az a csomag nem jutott ki Kínából, azaz csak az ünnep után indult el hozzád....
Volt olyan csomagom amit november közepén rendeltem, és a posta miatt csak január végén kaptam meg.
Ha külföldről rendelsz, akkor ez benne van. Vagy ha ez nem fér bele, akkor meg kell rendelni itthon.

fkorom 2021.01.13. 17:39:41

erre miből lehet következtetni?: "... valószínűleg a tok anyaga nem acél ..."
előre is köszönöm
süti beállítások módosítása