GearBest

GearBest

Klarus MI7 teszt

2016. október 17. - Stummer Tamás

 

Tulajdonságok:
LED: Cree XP-L Hi
Fényáram: 700 lumen
Fényerősség: 3025 candela
Fej átmérője: 19 mm
Markolat átmérője: 17,6 mm
Hossz: 87,8 mm
Súly (akkuk nélkül): 26,4 gramm

Előnyök:
- Fém kapcsoló
- Nincs PWM
- Elérhető egy gombnyomásra a legnagyobb és legkisebb fokozat is kikapcsolt állapotból
- Könnyen elérhető stroboszkóp
- Megáll gyertyaként

Hátrányok:
- Nincs módmemória
- Nincs csíptető

Csomagolás:
A lámpa egy átlátszó itt-ott rózsaszín és zöld színű dobozban érkezik.

A doboz aljában el vannak rejtve a kiegészítők, és a használati utasítás is, illetve a lámpában egy AA méretű alkáli elem is van.

Kiegészítőként minőségi csuklópántot, O gyűrűt, egy mini kulcskarikát, és egy S binerhez hasonló kialakítású lockolható karabínert kapunk.

Host:
A lámpa fején egy arányaiban nagyon hosszú alumínium bezel van, ami mögött kapott helyet a kristálytiszta AR bevonatos lencse, egy kicsi méretű OP reflektor, és a reflektor alján ül a Cree XP-L Hi LED.

A LED és a reflektor között a kis méret miatt nincs központosító, ennek ellenére a LED megfelelően középen van.

A bezel után pár mm-el következik két oldalt három körkörös bemarás, amik elöl és hátul is meg vannak szakítva. Elől található a rozsdamentes acélból készült kapcsoló. A kapcsoló 0,7mm-re áll ki a lámpa síkjából, és mivel fémből készült, így tartós lesz, és nem kell aggódni az esetleges kopás/szakadás miatt.

Az alsó részen találunk pár szabványt és figyelmeztetést.

Tovább haladva a Klarus Mi7 felirat valamint a másik oldalon a sorozatszám található.

A fej és a markolat egy eloxált menettel kapcsolódik, tehát a lámpa lockolható, de a menet sajnos nem trapéz alakú.

A markolaton óriás trapéz mintájú recézés van (olyasmi, mint a ThruNite Catapult-é), ami biztos fogást ad a lámpának, mondjuk ebben az esetben a lámpa súlya miatt nem lenne indokolt a durva recézés, de az sosem árt.

Tailcap külön nincs, hanem a markolattal együtt egy darabból lett kialakítva.


A lámpa megáll gyertyaként, és zsinórfurat is van rajta, illetve egy maximum 11,5mm átmérőjű és 3,3mm vastagságú mágnest is fel lehet ragasztani a végére, ha valakinek erre lenne szüksége, bár én a csíptetőt jobban hiányoltam.
Áramforrásként használhatunk AA méretű elemet, vagy védett és védelem nélküli 14500-as lítium akkut is, de utóbbival a fényerő megnő, ezért a teszt során főleg ezzel használtam.

Méretösszehasonlítás más lámpákkal.
KeepPower 18350, KeepPower 14500, Manker E14, Manker T01, Klarus Mi7, Sipik SK68, Convoy S2

User interface:
Nincs módmemória, de a hiánya sokkal kevésbé érezhető, mint más lámpáknál, és csak akkor lehet zavaró, ha a max fokozatot szeretnénk kikapcsolni, mert ilyenkor kétszer kell megnyomni a gombot, hogy kikapcsoljon.
Ugyanakkor a közepes és az SOS kivételével minden elérhető kikapcsolt állapotból.
Ha a maximum fokozatot szeretném, akkor csak egyszer röviden kell megnyomni a gombot, majd rövid gombnyomásra a közepes módba vált, majd újabb gombnyomásra kikapcsol.
Az alacsony fokozat kikapcsolt állapotból érhető el hosszú gombnyomásra, majd rövid gombnyomással kikapcsolható.
A változó frekvenciájú stroboszkópot bármelyik fokozatból, vagy kikapcsolt állapotból is el tudjuk érni egy gyors dupla gombnyomással, és az SOS egy újabb dupla gombnyomással érhető el. Kilépni a stroboszkóp, vagy az SOS módból rövid gombnyomással lehet. Ilyenkor a lámpa az előző állapotba lép vissza.
Kikapcsolt állapotból három gyors gombnyomással érhető el a feszültség visszajelzés, ami a töltöttségi szintnek megfelelően villantja fel a LED-et.
-3 villanás töltöttségi több mint 70%
-2 villanás tötöttségi szint 30 és 70% között van
-1 villanás töltöttségi szint 30% alatt van
A lámpát elektronikusan is lockolhatjuk 5mp hosszú gombnyomással, és 3 gyors gombnyomással oldható fel.
Használati utasítás.

Fénye:
A lámpa fénye hidegfehér, és a kis reflektor miatt egy nagy hotspotja van a lámpának, ugyanakkor az XP-L Hi dóm nélküli LED-del nyertek egy kevéske fényerőt, és a hotspot sem lett túl szűk a kis reflektor miatt.
Saját mérés alapján a lámpa 3660 candela fényerővel rendelkezik, ami 120m-re világít el szabvány szerint.
Pár kép a fényéről.




Összehasonlítva más lámpákkal.

Összegzés:
A Klarus megalkotta azt a lámpát, ami elegendő fényárammal bír a hétköznapi feladatokhoz, ugyanakkor teljesen észrevétlenül bújik meg akár a farmer zsebében is, és ez a nagy előnye egy 18650-es lámpával szemben. Most sokan mondhatják, hogy egy 18650-es lámpánál már alapnak számít az 1000lumen fényáram, és fényerőben is jobbak, valamint 700 lumenes fokozattal jóval tovább bírják, de azt tapasztaltam, hogy hétköznapokon egy EDC lámpa csak vészhelyzetekre van egy átlag felhasználónál, és aki tudja hogy kelleni fog a lámpa, az specifikusabb lámpát visz magával. Ennek a lámpának a kis mérete az előnye, ami miatt tényleg észrevétlenül hordható.

További képek.
A lámpát a GearBest adta a teszthez.

Link a lámpához, és ha szeretnél egy kis kedvezményt az árából, akkor használd a GBMI7DE kupont, amivel a lámpa ára 20,99$ lesz ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr2311814413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása