GearBest

GearBest

Convoy S2+ Nichia UV

2017. február 08. - Stummer Tamás

Tulajdonságok:
LED: Nichia 365nm UV
Fej átmérője: 24 mm
Markolat átmérője: 24,1 mm
Hossz:117,8 mm
Súly(akkuk nélkül): 76 gramm

Link a lámpához


Előnyök:
- Vízálló kivitel
- Nichia 365nm UV LED


Hátrányok:
Azt hittem soha sem lesz ilyen, de ennek is eljött az ideje, és az első lámpa, ahová nem tudok hátrányt írni. 


Csomagolás:
A lámpa egy fehér kartondobozban érkezik.A dobozban egy pukkanós fóliában van a lámpa, melyre az egyetlen kiegészítő, a csuklópánt már fel van szerelve.

 

Host:

A lámpa a szokásos S2+ hostot kapta, pár apró különbséggel.
A lámpa fejében az OP reflektor alján ül a 365nm hullámhosszú Nichia LED. Az üveg itt sem kapott tükröződésmentes bevonatot, ugyanakkor nincs GITD O gyűrű, ami azért jó, mert sok látható fény verődne róla vissza, ami itt nem kívánatos.
A lámpában a szokásos sárgaréz pill van, és ebben ül a Nanjg driver, ami kettő darab 7135chip van.Kívülről van egy enyhe recézés a lámpa fején.A lámpa feje és a markolat egy nem eloxált trapéz alakú menettel kapcsolódik.A markolaton a fejen találhatóval megegyező érdességű recézés van,illetve egy lapolás, ahol a Convoy márkanév és az S2+ típus olvasható, de az UV LED-re nem találunk utalást.
A tailcap a markolathoz eloxált trapézmenettel csatlakozik, így itt lockolható a lámpa.A recézés itt is ugyan olyan, mint a fejen, vagy a markolaton.A tailcapen találunk még egy zsinórfuratot is.
A kapcsoló pedig egy reverse clicky, amit egy fekete gumiborítás véd, és így lesz meg az összhang a matt fekete eloxálással.
A lámpa működik védett, és védelem nélküli 18650-es akkuval is

 

User interface:
A user interface nem túl bonyolult, a reverse clicky kapcsolóval ki-be kapcsolható, és egy fényerőfokozatot tud csak, illetve nincs semmilyen villogó fokozat, de ezekre nincs is szükség, csak a maximális fényerőre.
A szoba körülbelül 25 fokos volt, amikor 10 perc folyamatos világítás után 33 fokra melegedett a lámpa, így a folyamatos fényt az akku lemerüléséig tudja tartani gond nélkül. Ha már merülés a lámpa 700mA-t vesz fel az akkuból ami egy 3400mAh-s akkuval számolva 4-5 óra üzemidőt tesz lehetővé


Fénye:
A lámpa fénye 365nm hullámhosszú. Az emberi szem számára látható tartomány 400-780nm. Ez miatt a sötét tárgyakra világítva gyengének tűnhet, de más lesz a véleményünk, ha olyan fluoreszcens tárgyakra világítunk, melyek a már említett tartományú fényt vernek vissza, mert ilyenkor ezek a tárgyak kiemelkednek a környezetükből rikító színük miatt.
Felhasználása igen sokrétű lehet, csak hogy párat említsek: pénz vizsgálata, fluoresczens tárgyak keresése, pl fű alá bekúszott nyílvesszőt nagyon sokat kerestem, ami sokkal jobb lett volna sötétedéskor egy ilyen lámpával, mert a gumi toll rikító színű, ha UV fénnyel világítjuk meg, de sok más dologra is használható.
Párkép a fényérőldedómolt XM-L LED, Neonzöld földugó, foszforeszkáló (GITD) por, afrikai fa csúzlinappali fényben alig láthatóan poros asztalValamilyen afrikai puhafából készült csúzli. A pontos fajtát sajnos nem tudom.

 


Összegzés:
Ez a lámpa nem akar semmivel sem többet adni, mint ami. Nincsenek apró extrák, és nincs is több fényerőfokozata, ellenben kapunk egy megbízható, vízálló lámpát Nichia UV LED-del. Az S2+ host már sokaknál bizonyított, és a Nichia LED-ek sem a futottak még kategóriába tartoznak.

 

További képek.
Link a lámpához.

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr1912175450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása