GearBest

GearBest

Imalent DDT40

2017. március 19. - Stummer Tamás

Tulajdonságok:
-Fő LED-ek fényárama: 4000lumen
-Fő LED-ek fényerőssége: 48000candella
-Mellék LED-ek összes fényárama: 1180lumen
-Fej mérete(laptávolság): 55mm
-Markolat átmérője: 50mm
-Hossz: 139mm
-Súly (akkuk nélkül): 358gramm

Link a lámpához

Előnyök:
-Fokozatmentes fényerő szabályzás
-Oldalsó LED-ek
-Sok kiegészítő
-Folyamatos feszültség kijelzés
-Kompakt méret

Hátrányok:
-Éles akkutartó
-Nincs csuklópánt
-Esetleg egy telefonos app jó lenne a távirányításhoz.

Csomagolás, kiegészítők:
A lámpa egy kartondobozban érkezik.

A dobozban van a lámpa, tok, távirányító, és egy EU csatlakozós töltő. Amit kicsit hiányoltam az a zsinór, illetve annak a helye a lámpán, viszont egyéb kiegészítőkkel bőségesen el van látva, és még arra is figyeltek, hogy a lámpa belsejébe tegyenek egy kis zacskó szilikát, ami felszívja az esetleges nedvességet.



A tok bár jó minőségű, de egy kicsit szűk a lámpához, így a gyors elővétel nem mindig egyszerű, bár idővel a tok igazodni fog a lámpához, és akkor ez javulni fog.

A távirányító számomra nagy meglepetés volt. A kidolgozása nagyon jó, a fém keret az tényleg fém, ez a súlyán is érződik, hogy nem egy egyszerű műanyag lekrómozva. A gombok gumiborításúak, és rövid úton járnak.

A töltő is jó, bár a 2A a négy cellára nagyon kevés, így a töltés elég lassú lett. Az akkuk töltés és egy kis pihenő után a lámpával mérve 4,19V-osak, még multiméterrel mérve 4,17V-osak.

Host: Az egész lámpa nagyon masszív felépítésű, és jól összeszerelt. A menet trapéz alakú, és a zsírral abszolút nem spóroltak.

Még az érintkezőt is egy vastag rézgyűrű a nyáklapon.

Acél betétes tripod menet.

A lámpa elején van a négy fő XM-L2 LED, innen 4000lumen, és az oldalán van két Szórt fényt adó XP-L mellék LED, amik ketten 1180lument adnak, és ez összes fényáram 5180lumen, bár ezt így egyszerre nem lehet előhozni a lámpából, mert vagy a 4db XM-L2, vagy a 2db XP-L működik, de egyszerre a kettő nem.
A négy darab bezel alumínium, és a mögöttük ülő üvegek kék tükröződést csökkentő bevonatot kaptak.

A két XP-L LED előtt műanyag ”fagyasztott” lencse van, amik a fényt még jobban szórják, ezáltal majdnem 360 fokban képes szórt fényt adni. Első gondolatom az volt, hogy az üveg sokkal jobban illene egy ilyen lámpába, de ne felejtsük el, hogy az oldalán lenne, és ha bezel lenne rajta, akkor kisebb szögben tudna világítani, ha meg a jelenlegi alakjában lenne üveg, akkor az egy esetleges leejtésnél sérülékeny lenne.

Ami nagyon nem tetszik a hoston, hogy az akkutartóban a négy kis sínnek ami megvezeti és tartja az akkukat van egy éles része, amit gyárilag le kellett volna kerekíteni, mert az akku fóliáját felsértette betekeréskor. Nem nehéz megcsinálni, mert otthon is lehet rajta igazítani reszelővel is, de ezt gyárilag meg kellene oldani.

Méret összehasonlítás más lámpákkal:

Panasonic NCR18650B, KeepPower 26650, Convoy S2+, Shadow JM35, Imalent DDT40, Uniquefire UF-T20, Uniquefire 1504, Courui BD01, ThruNite TN32

Kezelés, gombok, user interface:
Használati utasítás
Felső oldal:

Jobboldal:

Baloldal:

Alsó oldal:

A Kezelése elsőre bonyolultnak tűnhet, de gyorsan megszokható. Bekapcsoláskor mindig a 4db XM-L2 LED kezd 4000 lumennel, majd innen a baloldali gomb segítségével rövid gombnyomásra az oldalsó LED-ekre vált, majd ugyenezzel a gombbal visszaléphetünk a fő LED-ekhez, de itt viszont 2000 lumenen fog menni, és innen lehet feljebb vagy lejjebb lépni. Módmemória a fő LED-ekhez nincs, a mellék LED-ekhez van, ami szerintem az egyik legnagyobb hátránya a lámpának, bár együtt lehet élni ezzel is.
A baloldali gomb hosszú megnyomásával az éppen működő LED-ek az épp használt fényerővel lépnek stroboszkóp módba, és újabb hosszú gombnyomásra, beacon, vagy SOS módba.

A baloldali gombbal a kijelző vezérelhető, és az másodperces képernyőidő, vagy a képernyő lezárása, után elsötétedő képernyő aktiválható vele, valamint ezzel a gombbal lehet váltani az éppen aktuális kijelzett dolgok között (aktuális fényáram, iránytű, hőmérséklet, feszültség). A képernyő lezárása a bekapcsoló gomb rövid megnyomásával történik, és ilyenkor az érintés érzékeny fényerőszabályzó gombok sem működnek. A kikapcsolás is a bekapcsoló gomb hosszú megnyomásával történik.

Ha a távirányítót szeretnénk használni, akkor először be kell kapcsolni a lámpát, és csak ez után használható a távirányító, aminek 10m-es a hatósugara. Bár két oldalán is van érzékelő a távirányítót nem minden szögből érzékeli.

Az iránytű pontos:

A lámpa fő fénye 5 és 4000 lumen között állítható nagyon kicsi lépésekben, így mindenki be tudja állítani a neki megfelelő fényerőt szinte fokozatmentesen. Itt is van egy kis gond, ugyanis a lámpa hiába tud nagyon apró lépésekben váltani, de a kijelző ezt nem tudja követni, és egy adott tartományra írja ki a fényáramot, pl 200 lument ír ki, de ebbe benne van minden 100 és 250 lumen között, így sokszor nem valós a kiírt érték. Színe tiszta hidegfehér, és semmilyen zöldes, vagy kékes árnyalat nincs benne.
Pár kép max fokozaton 4000 lumennel és saját mérés alapján 42000 candellával, ami 410m távolságra világít el.



A mellékfénye is hidegfehér, és mivel két oldalt van egy-egy LED, így 360 fokban képes teríteni.

Egy-egy kép a szórás szögéről:


Összegzés:
A lámpa nem az egyszerű zseblámpák közé tartozik, de a gyártó is büszkén hirdeti, hogy ez több mint egy sima zseblámpa. A sok kiegészítő nagy pozitívum, és ezek minőségére sem lehet panasz. Ugyanakkor a lámpának van két nagyobb hibája. Az egyik az, hogy a fő fényt bekapcsolva 4000 lumennel indít, és nincs módmemória. Engem ez igazából nem zavar, mert hajózáshoz használom, és ott úgyis a max fényerő kell, de egy éjszakai horgászat során, ha nem a túlpart megvilágítása a cél, hanem egy 1 méteren belüli tárgy, akkor ez bizony zavaró lesz. A másik hiba az akkutartóban a négy kis sín éle, ami felhasította az akku fóliáját, és bár ez utóbbi könnyen orvosolható, akkor sem szabadna ott lennie.
A szinte fokozatmentes fényerő szabályozás, tripod adapter, és távirányító miatt egy fotósnak optimális lámpa lehet, vagy annak aki szereti a kütyüket, mert ez a lámpa közelebb áll egy kütyöhöz, mint egy egyszerű zseblámpához, emiatt a kezelése is bonyolultabb valamivel, viszont sokkal több mindent tud.

Még több kép

Link a lámpához

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr2412351317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása