GearBest

GearBest

Lumintop EDC25 teszt

2017. június 21. - Stummer Tamás

 

Tulajdonságok:
LED: Cree XP-L V5
Fényáram: 1000 lumen
Fényerősség: 10506 candela
Fej átmérője: 28 mm
Markolat átmérője: 24 mm
Hossz: 137,6 mm
Súly(akku nélkül): 87 gramm

 

Előnyök:
- Igényes csomagolás, és sok kiegészítő
- Nincs PWM
- Két kapcsoló
- Két különböző user interface
- Precíc kidolgozás

 

Hátrányok:
Nekem is fura, mert általában bele tudok kötni valamibe, de itt nem találtam hátrányt.

 

Csomagolás:
A lámpa egy igényes kartondobozban érkezik. Kiegészítőnek egy jó minőségű gyöngyvászon tokot, két darab O gyűrűt, egy tartalék gumiborítást a tailcap kapcsolójára, egy mini USB kábelt, egy narancssárga csuklópántot, egy garanciakártyát, és egy használati utasítást kapunk.A tok a lámpát szorosan tartja.A tokot az öv kifűzése nélkül is felrakhatjuk az övre, illetve D gyűrűvel is rögzíthető

 

Host:
A lámpa fején egy szinte teljesen a fejhez igazodó alumínium bezel van.A bezel mögött egy kétoldali lila AR réteggel ellátott lencsét, egy SMO reflektort, és egy XP-L V5 LED-et találunk.A lámpa fején kívülről egy a fej felmelegedésére figyelmeztető piktogramot, és a típusjelzést, valamint egy négyszögletű lapolást, mely az elgurulás ellen véd.Tovább haladva a tailcap felé a módváltó oldalsó kapcsolót, illetve négy hűtőbordát,és a Lumintop márkajelzést találjuk.A fejet letekerve a hostról jutunk el a beépített töltőig.A Fej trapézmenettel csatlakozik a hosthoz, és ez a menet tövében van a mini USB csatlakozó, illetve természetesen a csatlakozó alatt van még egy O gyűrű is.Az O gyűrűs megoldás azért tetszik, mert szerintem jobban zár, mint a bedugós kupakok, és véletlenül szinte lehetetlen megszüntetni a vízzáróságát.
A host közepes édességű recézést, és négy darab hosszirányú V alakú bemarást is kapott.Van egy mélyített hordású rozsdamentes acél klipsz is a lámpán, amit szerencsére a hostra tettek, és nem a tailcapre.A tailcap egy eloxált trapézmenettel csatlakozik a markolathoz, így a lámpa mechanikusan lockolható.A tailcap ugyanolyan recézést kapott, mint a markolat.A tailcap végén két zsinórfuratot találunk egy peremen. A perem két szakaszon meg van szakítva, a kapcsoló kényelmesebb kezelése miatt, de a lámpa még így is megáll a talpán gyertyaként.

 

User interface:
A Lumintop egy egyszerű, de zseniális ötlettel ált elő, és a lámpába kétféle ui-t pakolt bele. Van egy outdoor (ez van gyárilag beállítva), és egy taktikai. A kettő között úgy lehet váltani, hogy három másodpercnél tovább kell nyomni a bekapcsolt lámpán az oldalsó kapcsolót.A lámpa a duplakapcsolós kialakítás, illetve a taktikai mód miatt clicky kapcsolót kapott a tailcapen.

Outdoor mód:
A tailcap kapcsolóval lehet ki- és bekapcsolni, az oldalsó kapcsolóval pedig módot váltani. Ilyenkor öt fokozat van (moon, low, middle, high strobe), plusz a stroboszkóp, ami az oldalsó kapcsoló egy másodpercnél hosszabb megnyomásával érhető el.
Taktikai mód:
Ilyenkor csak a tailcap kapcsoló működik, és ezzel tudunk a fokozatok között is lépkedni. A taktikai módban csak két fokozat (low, turbo) és a stroboszkóp van. Ilyenkor alapvetően bekapcsoláskor a turbo fokozattal indít, majd stroboszkóp, és low következik. Sajnos ilyenkor nincs módmemória, így a stroboszkóp sem hívható elő egy gombnyomással.
Töltéskor a lámpát be kell kapcsolni, mert máskülönben az akku nincs az áramkörben. Ilyenkor a fejben lévő fehér műanyaglemez mögött van egy LED, ami töltés közben pirosan, majd a töltés befejeztével zölden világít. A lámpa A-al tölti az akkut 4,14 V-ra. Igaz, hogy 4,2V lenne az maximális megengedett feszültség,de nem sokat veszítünk így sem az akku kapacitásából, viszont így kímélve van az akkumulátor.
Használati utasítás

 

Fénye:
A lámpa fénye hidegfehér, és minden fokozatban PWM mentes. A gyári adatok alapján 1, 40, 188, 488, és 1000 lumenes fokozatokkal rendelkezik, valamint a maximális fényerősség 10506 candela.
Szerencsére a reflektort is rendesen megtervezték, és akisméretű SMO refi ellenére sem lett gyűrűs a vetítési képe

Ez saját mérés alapján:

 

 

Összegzés:
A Lumintop egy igazi kifinomult munkaeszközt alkotott, amely EDC szerepkörben is megállja a helyét.
A kidolgozás gyönyörű, a kapcsolók is finoman, és rövid úton járnak, és a beépített töltőre sem lehet panasz azon felül, hogy 0,06V-al alacsonyabb feszültségre tölti az akkut, mint a maximálisan megengedett, viszont ezáltal kímélve van az akkumulátor.
A kezelése nagyon egyszerű, emiatt akár idősebb embereknek is remek választás lehet.

 

További képek.
Link a lámpához. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr10012604701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben77 2017.07.23. 10:35:40

Az ár és a lámpa jó, de jobban melegszik más hasonló lámpáimhoz képest.

Stummer Tamás 2017.07.24. 12:03:28

Szia,

Ez egy érdekes dolog, mert ha ugyanakkora árammal van hajtva ugyan az a LED, akkor a hostban lehet különbség.
a) kevésbé tudja eloszlatni a hőt, mert kisebb méretű
b) jobban vezeti a hőt a LED-től a host külső faláig, ezért melegebbnek érződik.
Ez utóbbi függ hogy DTP csillagon van-e a LED, a hővezető paszta/forrasztás minőségétől, a pill kialakításától, valamint a host anyagátol is.
süti beállítások módosítása