GearBest

GearBest

Convoy L6 teszt

2016. június 23. - Stummer Tamás

Convoy L6

Tulajdonságok:
LED: Cree XHP70 N4
Fényáram: 3800 lumen
Fényerősség: 73080 candela
Fej átmérője: 75 mm
Markolat átmérője: 35 mm
Hossz: 253 mm
Súly(akkuk nélkül): 555 gramm

Előnyök:
- Igényes kidolgozás
- Nincs PWM
- Taktikai gyűrű
- Áthidalt rugók
- Integrált pill

Hátrányok:
- Esetleg egy rövid kis használati utasítás lehetett volna a csomagban, de használata e nélkül is könnyen elsajátítható
- Egy egyszerű csuklópánt elfért volna a dobozban

Csomagolás:
A lámpa egy sima kartondobozban érkezik, és azon semmi sincs feltüntetve. A doboz szivaccsal van kibélelve.

Kiegészítőnek csak egy taktikai gyűrűt kapunk a lámpához.

]
Sajnos használati utasítás nincs a csomagban, de nincs is rá igazán szükség, mert a lámpa használata nagyon egyszerű.

Host:
Az egész lámpán gyönyörű matt fekete felületkezelés van, és ahogy azt már az L2-nél megszokhattuk itt sem törték meg az összhangot egy színes GITD kapcsolóval.
A lámpa feje nagyobb mint az L2-é, és egy sárga színű AR bevonattal ellátott lencsét kapott, ami mögött az orange peel (OP) reflektor van, ennek az alján pedig egy Cree XHP70 N4 LED ül, vagy a hidegfehér verzió esetén ez N4 1C LED.

Az OP reflektorra azért van szükség, hogy az XHP 70 négy diódája közötti kis kereszt ne jelenjen meg a fényben. A lámpa fejében integrált pill van, vagyis nincs külön betekerhető pill, hanem a LED csillag a lámpatesten fekszik fel. Ez azért jó, mert a menetes részen a hő nem adódna át ilyen jól.
A fejen kívülről hat nagyméretű hűtőborda van, ami szintén segít a melegedést kordában tartani.

A fej alján van egy kapcsoló, ami egy lapolás miatt kissé be van süllyesztve. A megtalálása nem okoz gondot, mert nem ezzel kell bekapcsolni. Ami még tetszik a kapcsolóban az az, hogy a kerek kapcsolót fedő gumi bármerre állhatna, de az összeszereléskor figyeltek a részletekre, és úgy rakták össze, hogy a minta a megfelelő irányba nézzen.

A markolat és a fej egy trapéz alakú, de nem eloxált menettel van összekötve.

A markolat egy nem túl erős recézést kapott, de itt a fogásról még gondoskodik egy kukoricára hasonlító mintázat is, valamint a tailcap felőli oldalon még egy taktikai gyűrűt s fel lehet rakni.

Ezt úgy lehet megoldani, hogy a tailcapet le kell csavarni, majd az O gyűrűt levenni, és a markolatról le kell tekerni a sima gyűrűt, és a helyére kell tekerni a taktikai gyűrűt. Ebből is látszik, hogy gondoltak mindkét felhasználó típusra, és annak sincs szépséghiba a lámpáján, aki nem használja a taktikai gyűrűt. A taktikai gyűrű szerepe, hogy ha valakinek verekedik a lámpával, akkor jobb fogás legyen rajta, és ne csússzon ki a kezéből, mert 26650-es akkukkal 738 gramm a súlya, és jó húzása van, ezáltal rendesen oda lehet vele csapni.
A tailcap felőli menet is trapéz alakú, de itt már eloxálva van a menet, így a lámpa lockolható.

A tailcap egy fekete borítású gumit kapott, ami alatt egy 125V 10A clicky kapcsoló van, ami hosszú távon is bírja a nagy áramot, ami átfolyik rajta.

Ami nagyon tetszik még, és gyári lámpában nem találkoztam vele az a rugók áthidalása, ami azért fontos, mert egy ilyen rugónak viszonylag nagy az ellenállása, és az áramot csak így vezeti jól, ha egy vezetékkel át van hidalva.


Méret összehasonlítás más lámpákkal:
Sony VTC4 18650, Convoy S2, Convoy L", ThruNite TN32, Convoy L6

Uniquefire UF-1504, Imalent DDT40, Courui D01, Convoy L2

Shadow JM35, Nitecore TM16GT, Fenix TK75, Convoy L6

User interface:
A lámpa használata nagyon egyszerű, van négy darab folyamatosan világító fokozat, és egy rejtett stroboszkóp.
A lámpát be és kikapcsolni a tailcapan lévő clicky kapcsolóval lehet, és a félig benyomott kapcsolóval fel lehet villantani a lámpát, vagy jelzéseket lehet leadni vele. Ha félig vagy teljesen benyomom a kapcsolót, akkor a lámpa az utoljára használt módon kapcsol vissza, kivéve a stroboszkópot, mert azt nem jelzi meg. Módot váltani az oldalsó kapcsolóval tudunk, és dupla gombnyomásra jön elő a rejtett stroboszkóp.

Fénye:
A lámpa fénye neutral, vagy hideg fehér is létezik.
A lámpa négy fényerőfokozattal rendelkezik, és egy rejtett stroboszkóppal. A vezérlés folyamatos, egyik mód sem PWM-es.
Fényerő táblázat

Képek a fényéről:
30m

135m

145m

Összehasonlítva más lámpákkal:

Összegzés:
A Convoy újra nagyot alkotott az S2, C8, és az L2 után egy újabb nagyon kedvező árú lámpát tudott készíteni, és a kidolgozás is majdnem prémium szintű, ugyanakkor a prémium lámpákhoz képest hiányzik pár dolog mint például a használati utasítás, gyári fényerő táblázat, tartalék O gyűrű, és garancia sincs, de ezek miatt tud ilyen olcsó lenni, és az alkatrészek is könnyen cserélhetőek benne, szóval az alacsony ár miatt szerintem megéri elengedni ezt a pár dolgot.
Ha kategorizálni kell, akkor ez egy olcsó keresőlámpa, ami bár nem gyenge fényű, de fényáramban jobb, mint fényerőben.

További képek.
További Convoy lámpák.
A lámpát a GearBest adta a teszthez.

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr158834268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása