GearBest

GearBest

Courui D01 teszt

2016. február 08. - Stummer Tamás

 

Adatok:
Led: Cree XM-L2
Fényáram: 1200lm (az áramerősség alapján 850lm)
Fényerősség: 64000Cd (saját mérés)
Max távolság: 505m
Áramerősség: 2,21A és 0,51A
Akkumulátor: 18650 1-3db
Módok: max, közepes, rejtett stroboszkóp
Méret: 180x75x47mm
Súly: 472g
A lámpát a Gearbest adta a teszthez.

Előnyök:
-Oldalsó kapcsoló
-Szép megmunkálás, nincsenek rajta élek hagyva
-Nagy reflektor, nagyobb mint ami ebben az árkategóriában megszokott
-Viszonylag kicsi hotspot, nincs A hotspot körül ’másodlagos’ hotspot
-3 db akkuval hosszú világítási idő
-Rejtett stroboszkóp
-Jó fogása van
-Megáll gyertyaként
-Használható egy, kettő vagy három akkuval is

Hátrányok:
-Nincs megfelelően szigetelve a kapcsoló, így nem vízálló
-Nincs zsinórfurat
-Nincs rajta semmi, ami meggátolná, hogy elfektetve elguruljon
-Lehetne még egy gyengébb fokozat

A Courui D01 jó lehet azoknak, akik egy throwert szeretnének olcsón, és hajlandóak kompromisszumra az olcsóbb árért, vagy azoknak, akik moddolni szeretnék, mert jó alap lehet.

A reflektor nagyobb, mint amit ebben az árkategóriában szoktak adni, de nem sokkal mélyebb. Belső átmérője 66mm, 47,5mm mély, és alumíniumból van.

Ha drágább lámpához kellene hasonlítani reflektor alapján, akkor a ThruNite TN31/32/36 tudnám írni, mert ezeknél csak minimálisan kisebb átmérőben, de ezek majdnem kétszer ilyen mélyek.
(balról jobbra: Small Sum ZY-T08 Courui D01 ThruNite TN32)

Jó a fogása, a recézés is megfelelő mélységű, a kapcsoló is jó helyen van oldalt, mert így kényelmesebb egy kézzel használni. Nincsenek élek, amik a megmunkálás során maradtak volna, viszont valami kis szögletességet tehettek volna a designba, mert így simán legurul egy nem vízszintes felületről.

Akkumulátorból csak a button top akkukat eszi, így vagy ilyen végű ipari cellákat, vagy védett 18650-eseket kell beletenni. Ez az érintkező felület miatt van, mert teljesen sík, és a sima flat top ipari akkuk nem tudnak érintkezni.

Egy, kettő vagy három akkuval is használható, mivel párhuzamosan vannak kötve. Az akkumulátorok számától csak az üzemidő függ, a fényerő nem.

Az akkutartó menete nem anodizált, így nem lehet lockolni, ezért hosszabb használatra érdemes kivenni belőle az akkumulátort, mert még kikapcsolt állapotban is van egy minimális áramfelvétele.

A kapcsoló sajnos nem tömített, így itt ha víz éri, akkor az bejut. Jobb lett volna a fém helyett gumit tenni ide, mert a többi helyen viszont az O gyűrűk tömítenek rendesen, és akár vízálló is lehetne a lámpa.

A kezelőfelület nem bonyolult, ha egyszer megnyomom a gombot akkor maximum fényerőn kezd mindig, a következő gombnyomáskor pedig eggyel lejjebb lép, a következő gombnyomásra kikapcsol.
A stroboszkóphoz hosszan kell nyomni a gombot. Ez bármikor, akár kikapcsolt állapotból is rögtön előhívható.

A fénye nem rossz, 64000Cd-t mértem, ami 500m hatótávot jelent, és az áramerősség alapján 850 LED lument tudhat. A gyengébb fokozatban pedig körülbelül 250 LED lument ad.
A lámpában nem a szokásos pill van, hanem Egy 3 mm vastag alumínium lemez van becsavarva, és ezen ül a LED. Gondolom ez a megoldás miatt nem hajtják meg jobban a LED-et, mert ez így még oké, de 3A körül már nem lenne jó.

Sajnos nem túl jó minőségű képeket tudtam csak csinálni a fényéről.
kb 60m-re van az épület

kb 65-70m

kb35m

ranom képek:

További képek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr618363706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása