GearBest

GearBest

Yinding kerékpár elsőlámpa

Kis méretű elsőlámpa valós 1200lumen fényárammal

2016. február 05. - Stummer Tamás


Adatok:
-LED: XML2 U2 x2
-Driver: 3+1 rejtett mód (400, 800, 1200 LED lumen+ stroboszkóp) Sajnos csak a high mód nem PWM-es-a többi igen
-Méretek: 44x34x24mm
-Súly: 60g
-Kábelhossz: 195mm 

 

Link a lámpához.

Link az akkutartóhoz.

 

Előnyök:
-Jó kidolgozási minőség
-Jó fényerőkiosztás
-A stroboszkóp el van rejtve
-Szép fény, jól teríti az utat, de kellően messzire is elvilágít
-Van hidegfehér és neutral verzió is
-A LED csillaga alatt nincs közbülső darab, csak az alumínium ház, így a hővezetés nagyon jó.
-Alacsony töltöttségi szintet jelző LED a kapcsolóban
-Könnyű, így akár sisakra is szerelhető

Hátrányok:
-Nagyon pici a test, így nyáron pillanatok alatt felforrósodik high fokozaton
-Nem jár hozzá rögzítő O gyűrű

A lámpa kidolgozási minősége nagyon tetszik, nincsenek élek, és egy pár borda is került rá, és dizájnra sem rossz, kis mérete miatt sportbiciklit sem csúnyít el, hanem szépen megbújik a kormányon. Ami még tetszik, hogy ha bekapcsolom, kikapcsolom, vagy fényerőt vált akkor szépen fokozatosan teszi azt. Ilyet például másik fix fokozatú lámpán nem láttam még.


A lencséknél egy közös szilikon tömítés van, és ahol a lencséket tartó előlap a házhoz csatlakozik ott is tömítés van, valamint hátul a hátlapnál ugyan így tömítve van, és a vezetéknél is van egy kics gumigyűrű, így az esővel szerintem nem lesz baj.




Felfogatás a kormányra egy O gyűrűvel a legjobb, amit sajnos nem mellékeltek, bár ez nincs is a csomag tartalmaként feltüntetve. Ez egy filléres tétel, így érdemes megvenni az ehhez valót, és nem a csapágyboltban kapható O gyűrűkkel próbálkozni, mert azt nem erre a célra találták ki (más az anyaga, és hamarabb elszakad mint a szilikon). A lámpa egy gumírozott részen fekszik fel a kormányra. Három átmérőjű kormányon próbáltam. Legjobban a 31,8mm-es oversize kormányon áll, mert a gumírozott rész íve ehhez igazodik a legjobban, de a legjobban elterjedt 25,4mm-es átmérőn is megáll, és nem is forog el, mert a gumi rá tud igazodni, és a lámpa súlya sem húzza le, még extrám körülmények között sem (teszteltem is:). A saját hülyeségem miatt még egy másik kormányméreten is kipróbáltam: egy 22,2mm-es krosszmotor kormányon, és itt sem forgott el.

A fényerő kiosztás jó, a leggyengébb fényerőn kezd, innen lép felfelé és ha fényerőt váltok, vagy ki-bekapcsolom, akkor fokozatosan teszi. A stroboszkóp nagyon lassú, nem de itt nem is önvédelemre kell, bár ekkora fényerő mellett, ilyen célra nem látom értelmét. Ha mégis kellene, akkor bármikor előhívható egy hosszú gombnyomásra.

A készenléti módban, mikor csak össze van dugva, de csak a kapcsoló akkumulátor töltöttségi szint jelző LED-je világít akkor 0,01A a fogyasztás. Az alacsony fokozaton 0,42A/LED kb. 400LED lumen összesen, és 2500Candella. A középső fokozaton 0,77A/LED kb. 800LED lumen, és 4600Candella. A max fokozaton pedig 1,49A/LED kb. 1200LED lumen, és 9500Candella.




Foncsor helyett TIR lencsét kapott, ami miatt nagyon kellemes a vetítési képe, nincs hotspot és spill, csak egy egyenletesen bevilágított terület, pont olyan, mint ami biciklizéshez kell. A lámpa kapható hidegfehér, és neutral LED-del is.

Sajnos a melegedéssel lesznek gondok nyáron, de ősszel, és főleg télen lehet huzamosabb ideig is max fokozaton járatni, viszont városban nem ajánlott, mert zavarja a szembejövő forgalmat.
A hőmérsékletet először odakint mértem 20 perc használat után, úgy hogy közben nem álltam meg, és a kinti hőmérséklet 2°C volt. Low módban 9,2°C-ot, medium módban 14°C-ot, és high módban 24,6°C-ot mértem.
Csináltam egy kis grafikont is a melegedéséről, de itt szobahőmérsékleten mértem, úgy, hogy egy kormányra volt rögzítve, tehát egyik oldala sem ért le, majd még egyszer ugyan ilyen rögzítés mellett, de egy ventilátorral próbáltam a menetszelet imitálni. A lámpát nem engedtem sokkal 40°C fölé, mert ott már nem kellemes szabadkézzel fogni, és körülbelül ez az a hőmérséklet ami felett már nem járatom a lámpáimat.

Kupon kód: Yinding 24,02$

Solarstorm 2s2p akkutartó:

Adatok:
-Túltöltés elleni védelem: 8,4V
-Túlmerítés elleni védelem: 5V
-Merítés közben maximális áramerősség: 9A
-USB kimenő feszültsége: 5V
-USB kimenő áramerőssége: 2000mAh
-Méretek: 105x45x45mm
-Súly : 124g
-Kábelhossz: 595mm

Előnyök:
-Lehet külön tölteni az akkukat
-Van rajta töltöttségi szint jelző
-Masszív, srapabíró kivitel
-Lehet róla USB-n keresztül tölteni
-Ipari és védett 18650-es callákkal is működik

Hátrányok:
-Az akkuknak oldalirányban van egy kis játékuk.
-Túl alacsony túlmerítési védelem (5V)

Az akkutartó elméletileg IPX4-es, tehát a fröccsenő víz nem okoz benne kárt. Ezt valószínűleg tudja is, mert a fedél is tömített, a töltöttség jelző LED-ek is, és az összeszorító csavar is tömítve van.
Külön tetszik benne, hogy az akkukat könnyű kivenni, így lehet őket a tartón kívül tölteni, így nem másznak el egymáshoz képest az akkuk.
A töltöttség jelzőn 3 darab LED van. Ha 3 világít akkor 3,77V/cella fölött van a feszültség. Ha csak kettő, akkor 3,77 és 3,38V között van a feszültség cellánként, és ha már csak egy világít akkor 3,38V alatt van a feszültség cellánként. Itt már érdemes cserélni az akkukat, és nem megvárni a gyári 5V-os (2,5V/cella tiltást).
Power bankként is használható, ilyenkor 5V 2000mAh-el tölti az USB csatlakozón keresztül a kütyüket. Viszont tölteni csak akkor kezd, ha a töltöttségi szint jelző be van kapcsolva.







További képek a lámpáról és az akkutartóról.

Link a lámpához.

Link az akkutartóhoz.

 

Jelenleg nincs aktív kuponom a lámpához, de kérésre akár a lámpához, akár egyéb termékhez is tudok szerezni.

Ha kuponra van szükséged, akkor írj a gbkupon@gmail.com email címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr588363796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása