GearBest

GearBest

Dito Feng Bird

2016. május 24. - Stummer Tamás

Dito Feng Bird teszt

Tulajdonságok:
LED: Cree XP-G2
Fényáram: 105 lumen
Fényerősség: 424 candela
Fej átmérője: 15,5 mm
Markolat átmérője: 13,5 mm
Hossz (max): 72,6 mm
Súly (akku/elem nélkül): 32 gramm

Előnyök:
- Robosztus rozsdamentes acél ház
- Sok kiegészítő
- Egy mód
- Nagy, és kellő peremvastagságú furat a kulcskarikának/karabinernek

Hátrányok:
- Nem kezeli a 10440-es lítium akkukat.

Csomagolás:
A lámpa egy fekete műanyagdobozban érkezik, melyben egy kétoldalas acél karabiner, egy AAA-s alkáli elem, és egy vastag anyagú, jó minőségű simítózáras tasakban van a lámpa.


Host:
A lámpa nagyon robosztus, ez a súlyán is érződik. Nem mondom, hogy nehéz, de ha van benne akku is, akkor kézben tartva érződik, hogy van benne anyag rendesen. Akkuval együtt 44 gramm a súlya.

A lámpa fejében egy XP-G2 LED ül, egy enyhén OP mintás reflektor alján.

A bezelt kicsavarva jöttem rá, hogy ezzel tulajdonképpen a pill-t tudom kitekerni a lámpából.

driver

A fejet csavarva tudjuk a lámpát ki-be kapcsolni, azáltal, hogy a host érintkezik-e a driver negatív kontaktjával.
A host nincs elárasztva jelölésekkel, csak egy svédkulcs van rajta, és a fejen van ON-OFF jelölés, és egy-egy nyíl, hogy melyik irányba lehet ki-bekapcsolni.

A taicap-et letekerve tudjuk az akkut, vagy elemet a lámpába tenni, illetve a tailcap végén van egy nagy furat a kulcskarikának. A furat pereme sem vékony, így a sok igénybevételtől sem tud kikopni, bár ez a rozsdamentes acél miatt kevésbé veszélyezteti a lámpát, mint például egy alumínium lámpát.

A menet nem trapéz alakú.

Méret összehasonlítás más lámpákkal:
Convoy S2, Trustfire Mini 03, Dito Feng Bird

Sony VTC4, Trustfire Mini 03, Dito Feng Bird

User interface:
Ide igazából nem tudok sok mindent írni, mert a lámpa egy módos, és a fej csavargatásával lehet ki-bekapcsolni a lámpát. A fejet elég 1/8-ad fordulattal elfordítani bekapcsolt állapotból, ha csak ”készenlétbe” szeretném tenni a lámpát, de ha hosszabb ideig nincs használva, akkor érdemes egy teljes fordulattal kikapcsolni, mert ilyenkor ha a fej megnyomódik a menet már nem enged annyit mozdulni,hogy az áramkör záródjon, vagyis a lámpa lockolva van ilyenkor. A teljes elfordulás 1,5 fordulat, és a két végén határolva van a mozgás, a fejet nem lehet letekerni.
Áramforrásként én alkáli/lítium AAA elemet, és AAA NiMH akkut ajánlok. A 10440-es lítium akkukat a gyártó nem javasolja, de nem is tiltja, így ezzel nem próbáltam a lámpát

Fénye:
Fénye hidegfehér, és PWM mentes. AAA alkáli elemmel és NiMH akkuval is mértem, de nem volt nagy eltérés, előbbivel 0,56 A-t, utóbbival 0,6 A-t vesz fel, ami 100%-os hatásfokkal számolva 125 lument jelent, így a gyári 105 lumenes érték valószínűleg pontos. Én 424 candelát mértem, ami 41,15 méter bevilágítására elég szabvány szerint, de egy ilyen kisméretű lámpánál nem az a lényeg, hanem hogy kis mérete miatt kulcscsomón is lehet hordani, és így kisebb az esélye, hogy otthon marad.
Pár kép a fényéről:


 

 

Összegzés:
Szerintem ez egy jó kis kulcstartó lámpa, sok kiegészítővel.
A rozsdamentes acél ház miatt kimondottan kulcscsomóra való, mert ez az anyag sokkal jobban ellenáll a karcoknak, mint az alumínium.
Az, hogy egy mód bőven elég, mert egy ilyen lámpát úgysem használok minden nap, csak a kulcsomon lóg, és ha egyszer kell, például szerelni valamit, akkor azt megoldom vele, aztán maximum elemet cserélek/akkut töltök, de nem várok el több órás üzemidőt egy ilyen kicsi lámpától, így ez az egy fokozat bőven elég.
A súlya miatt kicsit szerszám jellege lett, nem túl nehéz, inkább csak jó kézbe venni, mert masszív, strapabíró érzés mikor az ember a kezében tartja
Azoknak ajánlanám, akik egy strapabíró kis lámpát szeretnének a kulcsukra, vagy akár ajándékba is jó lehet, a kiegészítők miatt.

Ha esetleg kedvet kaptál a lámpához, akkor a DITOGB kuponnal 8.23$-os kedvezményes áron tudod megvenni.

További képek
A lámpát a GearBest adta a teszthez.

A bejegyzés trackback címe:

https://gearbest.blog.hu/api/trackback/id/tr838744838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása